Beerschot-Wilrijk verliest nipt in galamatch tegen Genk

Timothy Collard
| 30 reacties

KFCO Beerschot-Wilrijk is er niet in geslaagd om zijn galamatch winnend af te sluiten. Tegenstander KRC Genk verstoorde het feestje op de fandag enigszins door de troepen van Urbain Spaenhoven koud te pakken.

Cédric De Volder in Antwerpen

Nochtans begon de partij uitstekend voor KFCO Beerschot-Wilrijk. Na amper negen minuten strafte Vincenzo Verhoeven een fout van doelman Marco Bizot genadeloos af. De Nederlandse goalie loste een schot en Verhoeven duwde de rebound tegen de netten.

Beerschot-Wilrijk was gretiger én beter in de eerste helft, maar vlak voor het halfuur kwamen de bezoekers toch langszij. Nieuwkomer Enes Ünal stuurde Paolino Bertaccini in het straatje en die faalde niet: 1-1.

Schrijvers beslist de match

Na de pauze was het veel minder langs beide kanten, al trof Schrijvers in minuut 46 meteen de paal. Nog voor het uur kreeg Genk een strafschop na een fout op Schrijvers, die vervolgens zelf de penalty omzette: 1-2.

De thuisploeg kwam via Ratko Vansimpsen en Verhoeven nog dichtbij de gelijkmaker, maar het bleef uiteindelijk bij 1-2. De Limburgers verstoorden het feestje op Het Kiel dan wel, maar dat deerde niets of niemand.