Wenger wint eindelijk van Mourinho en pakt meteen trofee

Caroline Tonnelier
| 11 reacties

In Engeland is de eerste prijs van het seizoen voor Arsenal. The Gunners haalden het met het kleinste verschil dankzij een fantastisch doelpunt van Oxlade Chamberlain in de eerste helft.

Zoals verwacht twee Belgen aan de aftrap in Wembley. Courtois en Hazard zijn uiteraard ook dit seizoen vaste waarden in de basiself van José Mourinho. Bij Arsenal was het uitkijken naar het debuut van Petr Cech.

In een evenwichtig en aangenaam wedstrijdbegin vielen er weinig grote doelkansen te noteren. Courtois mocht wel eens een kopbal plukken van Walcott. Even later was onze nationale doelman echter volkomen kansloos toen Oxlade-Chamberlain na een snedige Arsenal-aanval de bal prachtig in de hoek krulde.

Chelsea moest nu reageren, en dan denk je uiteraard spontaan aan Eden Hazard. De Rode Duivel speelde echter een bijzonder bleke wedstrijd en was zeker in de eerste helft zo goed als onzichtbaar. Kansen kwamen er toch voor The Blues. De beste mogelijkheden waren voor Ramires, maar zijn kanon stond nog niet goed afgesteld.

Debutant Falcao moest in de tweede helft voor de ommekeer zorgen. Hij kwam Rémy vervangen. Hij kon zich enkele keren tonen, maar de beste kans was voor Eden Hazard. Van dichtbij mikte onze landgenoot echter hoog over. Cech moest zich even later nog eens onderscheiden op een vrije trap van Oscar.

In de slotfase kon het beide kanten uitgaan, al leek de 2-0 toch dichterbij dan de 1-1. Thibaut Courtois moest in blessuretijd een uitstekende redding verrichten bij een uitbraak van Gibbs. Even voordien had hij ook Cazorla al van de 2-0 afgehouden, maar het mocht niet baten.

De Community Shield gaat dit jaar naar Arsenal, meteen de eerste keer dat Wenger Mourinho kon verslaan. De Fransman moest er 14 wedstrijden op wachten.