Antwerp sluit oefencampagne af met doelpuntenfestival

Diederik Geypen
| 27 reacties

Royal Antwerp FC heeft zijn laatste oefenduel erop zitten. Na een doelpuntrijke partij werd KSV Temse over de knie gelegd.

Voor aanvang van de aftrap was er een eerbetoon voor Colin Andrews. De ex-coach van de Geat Old overleed twee weken geleden onverwacht op 67-jarige leeftijd.

Na een moment van bezinning klommen de Antwerpenaren in minuut 5 op voorsprong. De Decker bracht vanop de stip zijn ploeg 1-0 voor. Op het halfuur volgde al de 0-2. Binst vloerde de vijandelijke goalie met een stiftbal.

Temse deed echter goed mee en tot diep in de tweede helft stond het 3-3 gelijk. Voor de thuisploeg scoorde onder meer Stavros Glouftsis, ex-Antwerp, twee keer. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Adesanya die de 3-4 op het bord toverde.

Blessure derde doelman

In de marge: derde doelman Jordy Huysmans gaat morgen onder het mes. De jonge goalie heeft last van het compartimentssyndroom ter hoogte van de kuit, na een kneuzing in de eerste trainingsweek. De medische staf verwacht hem terug speelklaar over een zestal weken. (DP)