Lukaku en Mirallas krijgen promovendus niet klein

De promovendus in eigen huis ontvangen op de openingsspeeldag. Eitje denk je dan, maar het liep helemaal anders voor Everton. In de slotfase konden de Toffees nog met alle moeite van de wereld een gelijkspel uit de brand slepen.

Everton maakte de eerste helft heel weinig klaar. Romelu Lukaku en Kevin Mirallas, beiden aan de aftrap, werden amper in het spel betrokken. Na dertien minuten waren de Toffees al op achtervolgen aangewezen. Via de arm van Jagielka kwam de bal recht in de voeten van Layún terecht en die ramde de openingsgoal tegen de netten.

Eigenlijk was het een wonder dat Everton de rust bereikte met slechts één goal achterstand, want promovendus Watford had nog een paar goeie kansen. De donderspeech van Roberto Martinez tijdens de rust bracht soelaas en Everton ging op zoek naar de gelijkmaker.

Lukaku mist van dichtbij

Lukaku was heel dicht bij zijn eerste goal, maar kopte van dichtbij nog naast. Ook Mirallas begon te draaien en zag een heerlijke plaatsbal in corner belanden. Even later moest hij naar de kant voor verzorging na een smerige overtreding van Behrami, maar uiteindelijk kon hij toch door.

Uiteindelijk kreeg Everton toch wat het op basis van die tweede helft verdiende: een doelpunt. Ross Barkley joeg het leer de kruising in. Opluchting, maar die duurde niet lang. In de slotfase hield Ighalo enkele verdedigers aan de praat en scoorde enig mooi de 1-2.

Maar nog was het niet gedaan. Aruna Koné scoorde enkele minuten later de gelijkmaker op assist van Lukaku, die even later gewisseld werd voor Naismith. Daar bleef het ook bij.