Rode kaart Courtois bezorgt Chelsea meteen puntenverlies

Manuel Gonzalez
| 12 reacties

Chelsea heeft de eerste wedstrijd van het Engelse voetbalseizoen niet kunnen winnen. Swansea City kwam een puntje halen op Stamford Bridge. En daar had de rode kaart voor Thibaut Courtois een pak mee te maken. Het werd uiteindelijk 2-2.

Nog voor het uur mocht Thibaut Courtois de douches al gaan opzoeken. De Rode Duivel tikte de doorgebroken Bafetimbi Gomis aan. De Fransman zette de strafschop eenvoudig om en zorgde voor de 2-2-eindstand.

Al moet het gezegd: Swansea kwam zonder complexen voetballen op Stamford Bridge. De Welshmen hadden zelfs het betere van het spel, maar Oscar trapte Chelsea toch op voorsprong.

En er was wel degelijk iets te beleven in die eerste helft. Op het halfuur kregen de toeschouwers nog twee doelpunten op het bord. André Ayew bracht Swansea langszij, maar een minuutje later verschalkte Federico Fernadez de eigen doelman.

Het werd dus uiteindelijk 2-2 in Londen. Met andere woorden: de landskampioen laat op de eerste speeldag meteen punten liggen. Voor Swansea meteen een onverhoopt succesje. Voor de volledigheid: Eden Hazard speelde een onopvallende wedstrijd.