Stadion: Stade Louis II
Overzicht: Ryan, Taravel en Bakkali naar de Champions League
Manuel Gonzalez

Valencia, Tel Aviv, Zagreb, Malmo en Shakhtar plaatsen zich voor kampioenenbal

Het was een dol avondje in de Champions League. We mogen weer vijf ploegen bijschrijven in de poulefase van de CL, na een avondje met 16 doelpunten - waarvan heel veel in de eerste helft.

Monaco - Valencia 2-1

Na drie minuten waren de boeken eigenlijk al dicht voor de Monegasken: een heerlijke lob van Negredo zorgde voor een geweldige uitgangspositie voor de Spanjaarden.

Raggi en Echiejile zorgden nog voor een thuisoverwinning, maar op doelsaldo mag Valencia toch door. Zo krijgen we vijf Spaanse teams op het kampioenenbal.

Malmo - Celtic 2-0

Voor Boyata was het dan weer een match in mineur. Hij bezegelde het lot van zijn team met een owngoal in het begin van de tweede helft. Daarvoor was van hem al een doelpunt onterecht afgekeurd.

Dinamo Zagreb - Skenderbeu Korçe 4-1

Nadat Dinamo Zagreb al de heenwedstrijd in Albanië won, had het nu weinig problemen met de club. Soudani maakte er twee, ook Hodzic en Taravel (ex-Lokeren en Zulte Waregem) maakten een doelpunt.

Shakhtar Donetsk - Rapid Wien 2-2

Na de 0-1 in Wenen werd het erg spannend in Oekraïne. Nadat Marlos de thuisploeg op voorsprong had gezet, leek het via Schaub en Hofman allemaal goed te komen voor de Oostenrijkers. Tot Gladkiy op het halfuur al de eindstand vastlegde.

Maccabi Tel Aviv - Basel 1-1

Basel moest winnen in Israël na de 2-2 in eigen huis tegen Tel Aviv, maar via Zahavi werd de vroege voorsprong van Zuffi ongedaan gemaakt. En zo verrassend geen Zwitsers in de Champions League.