Stadion: Regenboogstadion
Essevee makkelijk maar zonder overtuiging voorbij Union
Sander De Graeve

Zulte Waregem wint makkelijk met 2-0 van Union

Zulte Waregem mocht er als één van de eersten aan beginnen, aan de zestiende finales van de Croky Cup. Na een vroege dubbele voorsprong leek het op een monsterscore af te stevenen, maar meer gebeurde er uiteindelijk niet.

Sander De Graeve in Waregem

Bij Zulte Waregem mocht Kenny Steppe de bekerwedstrijd aanvangen in doel, maar voor het overige roteerde Francky Dury amper. Steve De Ridder begon samen met Jesper Jorgensen dus op de bank. Bij de bezoekers was het vooral uitkijken naar diepe man Cédric Fauré, die in het recente verleden nog de goals maakte bij Charleroi.

Union begon, gesteund door de vele meegereisde fans, gemotiveerd aan de wedstrijd, maar keek al snel tegen een achterstand aan. Cordaro zette voor richting Buyl en die trapte onhoudbaar al een stukje van de Brusselse hoop weg. Er was nog geen drie minuten gevoetbald.

Toen Kaya zo’n zes minuten later een vrije trap voorbij 'vikingdoelman' Anthony Sadin in doel knalde, leek er zelfs een monsterscore aan te komen. 2-0 na negen minuten, niet de beste start van de vierde uit tweede klasse.

Toch lieten vooral de supporters de moed niet zakken en inspireerde dat ook het team. Midden de eerste helft kwamen de bezoekers aan twee 100% mogelijkheden, maar Fauré knalde een reuzenkans op Steppe en Wallaert knalde van dichtbij naast.

Opdracht volbracht, meer niet

Het zou de Brusselaars spijten, in de tweede helft kwamen ze er immers amper nog aan te pas. Niet dat Essevee zo goed was, neen. De troepen van Dury kregen amper nog iets degelijks in elkaar geknutseld en hielden het bij steriele controle. Opdracht volbracht voor de ploeg aan de Gaverbeek. Meer niet.