Stadion: Parc Olympique Lyonnais
Overzicht Frankrijk: Na 20 speeldagen heeft PSG 20 punten voorsprong!
Timothy Collard

Overzicht Frankrijk: Angers neemt tweede plaats over van Monaco

Van een titelstrijd is in Frankrijk alweer geen sprake. PSG heeft nu al twintig punten voorsprong op de nummer twee in de rangschikking. Dat is het verrassende Angers.

Monaco - Gazélec Ajaccio 2-2

Monaco begon als nummer twee aan de speeldag, maar raakte op eigen veld niet voorbij Gazélec Ajaccio.

Niet meteen een schande overigens. De ploeg uit Corsica verloor al niet meer sinds half oktober. Sinds de promovendus een week later zijn eerste zege pakte toonde het zich onklopbaar in de Ligue 1.

De bezoekers mochten met een 0-2 voorsprong de rust in, maar Monaco scoorde twee keer in de tweede helft en hield zo toch nog een punt thuis.

Angers - Caen 2-0

Het duel tussen nummers drie en vier kon betekenen dat Monaco zich de winnaar van het weekend mocht noemen. Dat liep echter anders af.

Angers won de topper en neemt zo de tweede plaats over van de Monegasken. Het volgt op twintig punten van leider PSG.

Lyon - Troyes 4-1

Na iets meer dan een kwartier spelen zette Alexandre Lacazette zijn namen in de geschiedenisboeken. De spits tekende voor het eerste doelpunt in het nieuwe stadion en bracht zijn ploeg op voorsprong tegen Troyes.

Daarna was het wachten tot de slotfase voor meer opwinding. Fabien Camus (ex-KRC Genk) hing de bordjes opnieuw in evenwicht, maar Ghezzal, Ferri en Beauvue hielpen Lyon uiteindelijk nog aan een 4-1-zege.

Hieronder geven we u nog enkele kiekjes van de nieuwe voetbaltempel van Lyon mee. Het ziet er erg knap uit:

09/01/2016 17:00Lyon - Troyes4-1
09/01/2016 20:00Angers - Caen2-0
09/01/2016 20:00Monaco - Gazélec Ajaccio2-2
09/01/2016 20:00Montpellier - Bordeaux0-1
09/01/2016 20:00Reims - Toulouse1-3
09/01/2016 20:00Rennes - Lorient2-2