Een heerlijke pot voetbal met zes goals waarin Mitrovic scoort, maar misser Fellaini komt Manchester United uiteindelijk duur te staan
Timothy Collard

Een heerlijke pot voetbal, maar misser Marouane Fellaini komt Manchester United uiteindelijk duur te staan

Manchester United was goed op weg om eindelijk nog eens twee keer op rij te winnen in de Premier League, maar na een meer dan onderhoudende pot voetbal moesten uitblinker Wayne Rooney en co alsnog tevreden zijn met een puntendeling.

Na amper negen minuten spelen zat Manchester United al op rozen. Mbemba maakte – ietwat ongelukkig – hands in een duel met Fellaini en de scheidsrechter wees meteen naar de stip. Rooney nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de 0-1 beheerst in de rechterbenedenhoek binnen.

Vuurwerk op slag van rust

Op slag van rust bediende diezelfde Rooney Lingard, en die verdubbelde de voorsprong. De bezoekers leken met een comfortabele voorsprong naar de kleedkamer te trekken, maar luttele minuten later zorgde Wijnaldum plots toch voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Na de pauze nam Newcastle de wedstrijd steeds meer in handen, en dat resulteerde rond het uur in een penaltydoelpunt van Mitrovic. De voormalige spits van RSC Anderlecht trapte het leer op dezelfde plaats als Rooney in de eerste helft binnen: 2-2.

Twee heerlijke schoten, 3-3

Nog was het niet gedaan in St. James’ Park. Rooney – opnieuw hij – zorgde met een heerlijke knal voor de 2-3, maar in de absolute slotfase bezorgde Dummett – met een al even mooie knal – Newcastle United alsnog een punt. En dat terwijl Marouane Fellain vlak daarvoor had nagelaten om een dot van een kans binnen te koppen...

En zo blijft de ploeg van Louis van Gaal in hetzelfde bedje ziek. The Mancunians blijven hangen op de vijfde plaats, Newcastle sluipt een puntje dichter bij een veilige 17e plaats.

12/01/2016 20:45Aston Villa - Crystal Palace1-0
12/01/2016 20:45Bournemouth - West Ham Utd1-3
12/01/2016 20:45Newcastle United - Manchester United3-3