Timothy Collard

Royal Antwerp FC zet Geel opzij en is nu alleen leider, KAS Eupen laat het afweten

Zaterdagavond trokken ook verschillende tweedeklassers zich opnieuw op gang. Royal Antwerp FC heeft het nieuwe jaar alvast prima ingezet. De ploeg van David Gevaert haalde het in eigen huis van Geel, terwijl concurrent KAS Eupen het liet afweten.

Antwerp – Geel 2-1

Nochtans kreeg Antwerp eerst een opdoffer te verwerken. Na 9 minuten stond het 0-1 in het krijt na een afstandsschot van Jutten, dat via de paal binnen ging. The Great Old liet zich echter niet doen en tien minuten later hing Dequevy de bordjes alweer in evenwicht.

En rond het halfuur had Antwerp de scheve situatie hélemaal rechtgetrokken. Met een heerlijke trap maakte Hairemans er 2-1 van, meteen ook de ruststand. Na de pauze probeerde de thuisploeg, met onder meer invaller Fauré, de voorsprong verder uit te diepen, maar het bleef bij 2-1.

Eupen – Dessel Sport 0-1

Eupen liet zich in eigen huis verrassen door Dessel Sport. In minuut 77 tekende Jaeken voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Op die manier ziet Eupen de concurrentie – vooral Antwerp dan – verder uitlopen.

Antwerp alleen leider

Dankzij de uitgestelde wedstrijd tussen Virton en Tubize komt Antwerp zo helemaal alleen aan de leiding in de Proximus League. Een geslaagde start van 2016 dus voor de oudste club van ons land.

16/01/2016 20:00Eupen - Dessel Sport0-1
16/01/2016 20:00Antwerp - ASV Geel2-1
16/01/2016 20:00Lommel SK - Patro Eisden Maasmechelen5-1
16/01/2016 20:00SK Deinze - KSK Heist4-4
16/01/2016 20:00Roeselare - WS Bruxelles0-0