Overzicht buitenland: Lewa redt Bayern, maar dé held van de avond is 19-jarige Paraguayaan

Caroline Tonnelier

Een wedstrijd van Bayern München: meestal staat die niet garant voor erg veel spanning. Hamburg bood echter knap weerwerk tegen de Duitse landskampioen.

HSV - Bayern 1-2

In de 37e minuut bracht Lewandowski de bezoekers vanop de stip op voorsprong. Een own-goal van Xabi Alonso bezorgde HSV echter nieuwe hoop. Al was die van korte duur: acht minuten na de gelijkmaker besliste Lewandowski - wie anders - de wedstrijd.

Sporting Gijón - Real Sociedad 5-1

Minder spanning, maar meer doelpunten, dat kregen we in Noord-Spanje. Degradatiekandidaat Sporting Gijón pakte een erg deugddoende zege tegen Real Sociedad. 5-1 werd het, met een heldenrol voor de amper 19-jarige Paraguayaan Sanabria, die goed was voor een hattrick.

Erg opvallend: het was pas de tweede thuiszege van Sporting Gijón dit seizoen. De Asturiërs verloren vorig weekend zelf met 5-1 van Real Madrid.