Spektakel troef in derby van Denderstreek: acht doelpunten, match even stilgelegd

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

In derde klasse A stond dit weekend de belanden derby van de Denderstreek op het programma. De aanwezige supporters kregen een waar spektakelstuk te zien.

De toon was meteen gezet op het veld van Dender: in de tweede minuut was het al raak. Gillis opende de score in het voordeel van de bezoekers. Het was niet lang wachten op de reactie van Dender: in de elfde minuut hingen de bordjes alweer in evenwicht via Terki.

Erop en erover, want het was de thuisploeg die met een voorsprong mocht gaan rusten. Casagolda was de man die er 2-1 van maakte. Bokila zorgde net voor het uur voor de 2-2, en in het laatste halfuur kregen we een echt doelpuntenfestival, met wisselende emoties aan beide kanten.

Wedstrijd even stilgelegd

Lusamba scoorde de 2-3 op een corner. De scheidsrechter oordeelde dat de bal over de lijn was, maar daar waren de thuissupporters het absoluut niet mee eens en dat lieten ze duidelijk merken. In die mate zelfs dat de arbiter de match een zevental minuten stillegde, nadat hij eerder al opgeroepen had tot kalmte omdat er bommetjes uit het publiek gegooid werden.

Uiteindelijk werd er verder gevoetbald én gescoord. Kort nadat de wedstrijd opnieuw op gang getrapt was, werd het 3-3 via Dimbala, die even later met zijn tweede Dender voor de tweede keer op voorsprong bracht. De Ajuinen gaven zich echter niet gewonnen en in blessuretijd bezorgde Bokila met de 4-4 Dender een koude douche na een verhitte wedstrijd.

31/01/2016 14:30KM Torhout - Hamme VW0-2
31/01/2016 14:30FCV Dender EH - Eendracht Aalst4-4
31/01/2016 14:30Bornem - Olsa Brakel1-1
31/01/2016 14:30Sint-Eloois-Winkel - SK Londerzeel0-0
31/01/2016 15:00FC Gullegem - Sp. Petegem1-0