Overzicht buitenland: Limbombe kan PSV niet verrassen, Bayern raast door

Caroline Tonnelier

Het was een drukke dag op de Europese velden. In alle toplanden werden nog duels afgewerkt. Een overzicht van de resultaten vindt u hier.

NEC - PSV 0-3

PSV liet zich niet verrassen door de seizoensrevelatie. Via goals van De Jong, Locadia en Van Ginkel boekte de Lampenclub een ruime overwinning bij onze landgenoot Limbombe. De Eindhovenaars blijven zo met één puntje voorsprong op Ajax bovenaan staan.

Augsburg - Bayern 1-3

Bayern München kende weinig problemen op bezoek bij Augsburg. Lewandowski nam de eerste twee treffers voor zijn rekening, Müller de derde. In het slot kon Bobadilla nog milderen.

Groningen - Ajax 1-2

Erg overtuigend was de zege van Ajax niet, maar de drie punten zijn wel binnen voor de Amsterdammers. Na de pauze liep Ajax 0-2 uit, maar na rood voor van der Hoorn kwam Groningen nog tot 1-2 terug. Al kwam de aansluitingstreffer in blessuretijd te laat voor de thuisploeg om nog aanspraak te maken op een punt. Ajax wipt dankzij deze zege (voorlopig) over PSV.

PEC Zwolle - Feyenoord 3-1

Een nieuwe opdoffer voor Feyenoord. De Rotterdammers blijven maar verliezen. Dankzij twee doelpunten en een assist van uitlbinker Veldwijk werd het 3-1 voor PEC Zwolle.

Real Sociedad - Granada 3-0

Real Sociedad voetbalt zich verder uit de degradatiezorgen. Na een negen op negen zijn de Basken opgeschoven richting de Spaanse middenmoot.

AC Milan - Genoa 2-1

Carlos Bacca brak tegen Genoa de ban voor AC Milan. In de vijfde minuut opende hij al de score. Na de pauze maakte Honda de voorsprong wat comfortabeler. De tegentreffer van Cerci in blessuretijd kwam te laat. In deze wedstrijd viel ook de rentree van Ménez te noteren. De Fransman kwam na blessureleed voor het eerst sinds eind april 2015 nog eens in actie.