ARB Hamme heeft revanche beet

Vorige week verloor ARB Hamme in de Beker van België van Futsal Jette, en vandaag stonden beide ploegen opnieuw tegenover elkaar, weliswaar voor de competitie en op het terrein van Futsal Jette. Kon ARB Hamme revanche nemen? Volmondig ja!

Onder het oog van de nieuwe bondscoach Ronny Penninckx en bondsvoorzitter Pierre Goyvaerts, zette ARB Hamme de puntjes op de i. Einduitslag 0 – 5. Beide ploegen speelden een lange studieronde, met licht overwicht voor ARB Hamme, maar ook Futsal Jette voetbalde een paar kansen bij elkaar.

Het was ARB Hamme dat terecht op voorsprong kwam langs Mo El Moussaoui, via een omgezette penalty, na handspel. 0-1 na 16 minuten. Hamme voerde de druk op en na een schot van opnieuw El Moussaoui, tikte Mirko Gajanovic de 0-2 binnen in de 24ste minuut. Meteen ook de ruststand. Hamme zat onmiddellijk op rozen bij het begin van de tweede helft.

Hoekschop van El Hammouchi, en Mo El Moussaoui tikte slim zijn tweede van de avond tegen de netten. Jette onderging nu het Hamse spel. Snelle combinaties zorgden voor verschillende kansen, maar het was wachten tot 19e minuut vooraleer de score verder opliep. Soufian El Fakiri bediende Bilal Chantah door het midden, en die stifte de bal over de thuisdoelman, 0 – 4.

De Hamse uitblinker, Soufian El Fakiri, kreeg uiteindelijk ook loon naar werken. Hij loopt de volledige flank af, en trapte overhoeks en staalhard de 0 – 5 eindstand op het scorebord.