Fiorentina verstevigt derde positie na dolle slotfase

Yorick Vande Plas

Inter Milaan kon gisterenavond al winnen van Sampdoria. Zo kwamen ze tot op één punt van Fiorentina, momenteel derde in de Serie A. Maar Fiorentina wist de kloof opnieuw te vergroten naar vier punten.

Atalanta-Fiorentina 2-3

De tweede helft zorgde voor veel spektakel, in het bijzonder de laatste tien minuten. In een gekke slotfase vielen nog vier doelpunten en een rode kaart. Matias Fernandez bracht de uitploeg op voorsprong in de 67e minuut. Tien minuten voor affluiten verdubbelde Christian Tello de score.

Maar Fiorentina had zijn schaapjes nog niet op het droge, want Conti maakte drie minuten later de aansluitingstreffer. Kalinic zorgde dan toch voor de bevrijdende 1-3. Net voor het einde zette Pinilla de 2-3 eindstand op het bord en even later pakte Conti nog een tweede gele kaart.

21/02/2016 15:00Torino - Carpi0-0
21/02/2016 15:00Genoa - Udinese2-1
21/02/2016 15:00Atalanta - Fiorentina2-3
21/02/2016 15:00Sassuolo - Empoli3-2
21/02/2016 18:00Frosinone - Lazio0-0
21/02/2016 20:45AS Roma - Palermo5-0