Overzicht buitenland: Real zonder glans, doelpunt Gillet baat niet

Caroline Tonnelier

Het was een bewogen avond in de Premier League, maar er werd her en der gevoetbald in Europa. In sommige landen werd gestreden om de beker, in andere stonden wedstrijden uit de gewone competitie op het programma.

In Spanje bijvoorbeeld. En daar had Real Madrid iets recht te zetten na de nederlaag in de derby tegen Atlético. Geen Benzema en ook geen Bale, maar wel onder meer Lucas Vazquez en Borja Mayoral in de basis. Isco vloog naar de bank, James Rodriguez mocht wel blijven staan van Zidane.

De openingstreffer kwam op naam van Cristiano Ronaldo. Vanop de stip maakte hij er 0-1 van en even later werd de bezoekende voorsprong verdubbeld. Borja Mayoral dwong doelman Mariño tot een own-goal.

De hekkensluiter maakte het nog spannend dankzij een snelle aansluitingstreffer van Deyverson. Uiteindelijk gingen de drie punten toch naar Madrid. In blessuretijd maakte invaller Isco er op aangeven van Ronaldo nog 1-3 van.

Bekersprookje VVSB ten einde

Verder heel wat bekervoetbal. In Nederland is het sprookje van VVSB ten einde. FC Utrecht won niet zonder moeite en gaat zo naar de finale. Uiteindelijk werd het 3-0, maar het was pas in de slotfase dat de club uit de Eredivisie afstand kon nemen.

Bijzonder spannend is het ook in Italië. Internazionale slaagde er verrassend genoeg in een 3-0 nederlaag tegen Juventus goed te maken en dwong verlengingen af. In de penalty's haalde Juve het uiteindelijk toch.

In Frankrijk is Nantes uitgeschakeld ondanks een doelpunt van Guillaume Gillet. Sochaux haalde het na verlengingen met 3-2. Verder bekeren ook PSG en Lorient verder.