Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Blunderende ref helpt Standard aan héél belangrijke zege tegen Genk
Robby Morren
Robby Morren vanuit Luik

Genk onderuit tegen Standard na overduidelijke buitenspelgoal van Dompé

In Luik is het feest. Standard heeft de belangrijke overwinning tegen Racing Genk te pakken en blijft tot de laatste speeldag in de running voor een plek in play-off 1. Mede dankzij een blunder van de ref die een buitenspelgoal van Dompé goedkeurde.

Voor de match die Standard moest winnen, had Yannick Ferrera een verrassing in petto. Hij verwees Fiore en Badibanga naar de bank, Andrade en Dompé mochten aan de partij beginnen. Bij Genk keerde Kebano na een weekje terug, Bailey was geschorst.

Beide supportersclans zorgden voor een geweldige sfeer bij de aftrap. Er zat veel spanning op, de intensiteit lag hoog. Iedereen met een rood hart wilde Standard naar PO 1 schreeuwen. Pech wel voor Yannick Ferrera want hij moest nog voor het kwartier wisselen: Enoh kon niet verder, Maniatis nam zijn plek in.

De Rouches knutselden enkele snedige aanvallen in elkaar. Trebel toverde, maar zijn voorzet was centimeters te hoog voor Dompé. Die had enkele minuten later de 1-0 aan de voet, zijn poging ging echter nipt voorlangs. Genk overleefde de rode stormloop.

Op slag van rust klom Genk op een diefje op voorsprong. Pozuelo met een prima bal, Karelis ging op Valdes af en legde de bal over de goalie in de verste hoek binnen. Enigszins tegen de gang van het spel in, maar een mooie goal en Sclessin werd plots heel stil.

De eerste kans in de tweede periode was voor Genk, maar het was de thuisploeg die al na 3 minuten scoorde. Santini trapte de gelijkmaker van dichtbij in het dak van het doel. Oorverdovend was het gejuich nu, de Luikse hoop weer levend.

Blunderende refs

Met nog 20 minuten op de klok, kreeg Standard de hulp van de scheidsrechter. Dompé stond duidelijk offside toen hij de bal tegen de touwen kopte, maar Delferiere en zijn assistent keurden de goal goed. Toen Sandy Walsh enkele minuten later te fors doorging op Edmilson haalde de ref rood boven en zat Standard op rozen.

Met een man meer controleerde Standard de wedstrijd tot het einde. Er kwamen nog enkele mogelijkheden, maar het bleef 2-1. Een leuke topper, enkel jammer dat de ref niet zag dat er liefst 3! Standard-spelers buitenspel stonden bij het tweede doelpunt. Op naar de videoref.