Vancamp schiet Anderlecht voorbij Barcelona en naar 'final four' (Bis)

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht kwam door een domme fout van Dinamo Zagreb in de kwartfinale van de Youth League terecht in een match tegen Barcelona. Voor het tweede jaar op rij gingen de Catalanen ten onder in België en gaat Anderlecht naar het finaletoernooi van de Youth League. Chelsea of Ajax worden de opponent.

Het 'grote Barcelona' op bezoek in het stadion van een derdeklasser. Ok, het waren slechts de U19 en niet Messi, Suarez en Neymar, maar toch... Al kunnen we niet dromen dat één van de spelers die Jong Anderlecht partij gaf straks in de eerste ploeg van de Catalanen gaat belanden.

Anderlecht en Barcelona maakten er een héél flauwe eerste helft van. Twee, drie halve kansjes, veel fouten en een tempo dat veel te laag lag om er iets deftig van te maken voor de 4.250 opgekomen supporters. Een uitverkocht Van Roy-stadion dus, op het vak met de bezoekende supporters na.

Vancamp, de neus

Een schotje voorlangs van Mangala, een paar goeie combinaties zonder vervolg en veel irritante fouten... De eerste helft samengevat. De koffie was het meest hartverwarmende van het eerste uur. De tweede helft begon beter... voor Barcelona.

Na vijf minuten had Wout Faes al twee goeie pogingen van de lijn moeten redden. Cruciale reddingen, want even later duwde Vancamp een corner van Amrani met de borst binnen. Zijn zesde Youth League-goal al dit seizoen. De jonge aanvaller heeft een neus voor doelpunten.

Vorig jaar was het Leya Iseka die Anderlecht richting 'Final Four' dirigeerde met negen doelpunten, dit seizoen deed Vancamp hetzelfde. Ook dit keer tegen Barcelona. Waar Leya Iseka het vorig jaar deed, was het nu de bonkige aanvaller, die ook in verdediging zijn werk deed. Iets minder academisch, maar evengoed effectief. Hij zag zelfs nog een schot op deklat stranden. En Svilar moest één heel gevaarlijk schot keren.

Bernier 2-0 en rood Mangala

Antoine Bernier trok in de 88ste minuut met zijn laatste adem nog een héél lange spurt en werkte cool af. 2-0 en match gespeeld. Voor het tweede jaar op rij trekken de U19 dus naar het finaletoernooi in Nyon. Chelsea, dat vorig jaar won, of Ajax wordt de tegenstander. Maar die match wordt pas volgende week gespeeld.

Domper op de vreugde: Orel Mangala kreeg in de slotfase nog rood voor een vermeende elleboogstoot. Op de beelden achteraf was te zien dat er niets aan de hand was. "Schandalig", fulmineerde Frutos.