Dit FCB is alvast bij de les: doelpuntenfestival met zeven doelpunten!

Jaap Vreeke

In Zwitserland heeft FC Basel met maar liefst 0-7 gewonnen op bezoek bij St. Gallen. De bezoekers scoorden er lustig op los, er vielen in 10 minuten zelfs vier doelpunten!

In de Zwitserse competitie staat FC Basel 15 punten los op nummer twee Young Boys. De koploper ging op bezoek bij nummer 7 St. Gallen en maakte er voor de meegereisde fans een feestje van.

Monsterscore

In de 29e minuut opende Bjarnason de score, waarna een eigen doelpunt van Angha de ruststand op 0-2 bepaalde. Na rust barstte de hel los voor Gallen, tussen de 62e en de 73e minuut scoorde Calla twee keer, maar Steffen en Embolo lieten zich ook gelden met een goal. Steffen bepaalde de eindstand op 0-7 in de 78e minuut.

Scoren

Basel was niet de enige ploeg die veel gescoord heeft op zondag, de wedstrijd tussen Young Boys en FC Vaduz eindigde in 5-4.