Suarez leidt Barcelona naar een monsterscore tegen Deportivo!

Maarten Pottie
| 3 reacties

Woensdagavond moest Barcelona op bezoek bij Deportiva La Coruña. In de laatste zes wedstrijden kon Barça maar een keer winnen, dus moesten de Catalanen opstaan.

De Suarez-show

Na 11 minuten was het al van dat. Luis Suarez tikte een hoekschop van Ivan Rakitic binnen, het eerste competitiedoelpunt voor de Uruguayaan sinds 6 maart. Op het kwartier kreeg hij geen penalty, maar negen minuten later maakte hij toch een doelpunt na een heerlijk hakje van Messi, 0-2. Daarna miste hij ook nog een reuzekans en hield heel Barcelona de adem in toen Messi naar de enkel greep, maar 0-2 was de ruststand.

In de tweede helft had Deportivo er niet veel zin meer in, het legde Barça geen duimbreed in de weg. Na twee minuten scoorde Rakitic, op aangeven van alweer Suarez. Na ruim een uur had de Uruguayaan ook zijn derde en vierde van de avond gemaakt, 0-5. Zo zat hij aan zijn 49ste doelpunt in 48 wedstrijden dit seizoen!

Maar de lijdensweg van Los Blanquiazules was nog niet gedaan. Barcelona wou tonen dat het terug opstond uit de dood en scoorde lustig verder. Suarez bediende nog zijn MSN-maatjes met voor elk een assist. Tussendoor pikte ook verdediger Marc Bartra zijn doelpuntje mee. Eindstand 0-8, met dank aan een fenomenale Luis Suarez.