Origi scoort en valt uit, Ajax blijft op gelijke hoogte met PSV en Dortmund naar de bekerfinale

Maarten Pottie

In België waren alle ogen gericht op Genk dat Club Brugge ontving. Maar ook in de rest van Europa voetbalden ze er duchtig op los.

Nederland

Ajax moest de drie punten in Heereveen halen om op gelijke hoogte van PSV te blijven. De Amsterdammers deden wat ze moesten doen en wonnen door twee doelpunten van Arek Milik. Na 32 speeldagen hebben Ajax en PSV elk 78 punten. Twente won ook met 2-0 van Excelsior.

Engeland

In de Premier League keek iedereen uit naar de Merseyside derby tussen Everton en Liverpool. Onze landgenoot Divock Origi scoorde de 2-0 na 43 minuten, nog voor de rust was het al 2-0 via Sakho. Na de rust sloeg het noodlot toe, Funes Mori kreeg rood na een smerige trap op Origi, de Belg moest geblesseerd het veld verlaten. Op het uur maakte Daniel Sturridge er 3-0 van. Coutinho zorgde voor 4-0.

Nog in Engeland kon Louis Van Gaal winnen, Manchester United won met 2-0 van Crystal Palace. West Ham blijft ook in een goede flow, het won met 3-1 van Watford en is nu al 15 thuiswedstrijden ongeslagen.

Italië

De 34ste speeldag in de Serie A ging tussen Turijn en Rome. Juventus veegde Lazio van de mat en won met 3-0. Ook Torino leek op een overwinning tegen AS Roma af te stevenen. Maar oude krijger Totti scoorde in de 86ste en 89ste minuut en sleepte nog een 3-2-overwinning uit de brand.

Spanje

Na de uithaal van Barcelona moesten ook Real en Atlético Madrid aan de bak. Atlético deed zijn werk en won via Torres met 0-1 van Athletic Bilbao. De ploeg van Simeone blijft op gelijke hoogte met de Catalanen. Ook Los Blancos wonnen, Villarreal werd met 3-0 opzij gezet.

Beker

In Duitsland speelden Herta Berlijn en Dortmund de halve finale van de DFB Pokal. De Borussen wonnen de wedstrijd met 0-3 en plaatsen zich voor de finale tegen Bayern München. De doelpunten waren van Gonzalo Castro, Marco Reus en Mkhitaryan.

20/04/2016 20:45West Ham Utd - Watford3-1
20/04/2016 21:00Liverpool FC - Everton4-0
20/04/2016 21:00Manchester United - Crystal Palace2-0