FA Cup: Fellaini en Martial helden van United, Lukaku anti-held

Caroline Tonnelier
| 4 reacties

Pakt Manchester United dit seizoen dan toch nog een prijs? De mannen van Louis Van Gaal zijn er alleszins dichtbij, want in de beker ziet het er uitstekend uit voor The Red Devils.

In de halve finale op Wembley was het Fellaini, de man die dit seizoen al zoveel kritiek te verwerken kreeg, die de ban brak voor United. Hij zorgde ervoor dat United met een voorsprong de rust in mocht.

Kort voor het uur kreeg Romelu Lukaku echter dé kans om zijn team langszij te brengen. De Rode Duivel mocht aanleggen vanop de stip, maar De Gea pakte uit met een knappe redding.

Pech voor onze landgenoot, maar de gelijkmaker kwam er toch nog. Via een own-goal dan nog wel: Smalling slaagde er wél in De Gea te verschalken.

De wedstrijd leek af te steven op een 1-1, maar daar stak Anthony Martial een stokje voor. Diep in blessuretijd bezorgde hij Manchester United een plaats in de finale van de FA Cup, en maakte hij dus een einde aan de bekerdroom van Everton.