Overzicht Bundesliga: Sensationele ommekeer in Gelsenkirchen

Jaap Vreeke

In Duitsland waren er vijf wedstrijden. Wolfsburg ging verrassend onderuit in eigen huis tegen Augsburg, Borussia Dortmund en Bayern München nemen punten mee naar huis uit Stuttgart en Berlijn.

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 2-3

Schalke 04 wil volgend jaar opnieuw Europa in en om dat te realiseren kon er best gewonnen worden van Bayer Leverkusen. Met een 2-0 voorsprong na minder dan een halfuur voetballen zag het er goed uit voor de thuisploeg.

Na de pauze volgde echter een sensationale ommekeer. In amper zeven minuten draaide Bayer Leverkusen de situatie helemaal om: van 2-0 naar 2-3. De penaltymisser van Huntelaar in minuut vijf woog op die manier toch nog zwaar door.

Wolfsburg - Augsburg: 0 - 2

In eigen huis wist VFL Wolfsburg niet te imponeren, de nummer 8 in de Bundesliga leed puntenverlies tegen de 14e, FC Augsburg. De bezoekers kwamen in de eerste minuut al op voorsprong in de Volkswagen Arena via Finnbogason die op aangeven van Altintop het net vond. In de 57e minuut kon Altintop zijn goede spel belonen met tweede doelpunt.

Stuttgart - Borussia Dortmund: 0 - 3

Uit in Stuttgart hadden Die Borussen geen probleem met de thuisploeg. Dortmund ging dankzij doelpunten van Kagawa en Pulisic rusten bij een comfortabele 0 - 2 stand. Mkhitaryan wist er in de 56e minuut nog 0 - 3 van te maken, waardoor Die Schwarzgelben de drie punten mee naar huis mochten nemen.

Köln - Darmstadt 98: 4 - 1

De nummers 11 en 12 namen het tegen elkaar op, Darmstadt kon bij winst over Köln heen springen, maar dat gebeurde niet. Dankzij een vroeg openingsdoelpunt van Modeste in de 4e minuut zaten de Keulenaren in een zetel. Maar niet veel later kwam Darmstadt via Gondorf op gelijke hoogte. Het moch niet baten want via Modeste en twee keer Risse eindigde de wedstrijd in 4 - 1.

Hertha BSC - Bayern München: 0 - 2

Het kampioenschap komt steeds dichterbij voor Der Rekordmeister dankzij een overwinning in Berlijn tegen Hertha. Na de rust zette Vidal zijn ploeg op voorsprong op aangeven van Götze. Pas tien minuten voor tijd bepaalde Douglas Costa de eindstand op 0 - 2.

Ingolstadt - Hannover 96: 2 - 2

Ingolstadt nam het op tegen de rode lantaarn van de Bundesliga, Hannover 96. De thuisploeg schrok nadat Brégerie in de 20e minuut al rood pakte, maar het leek toch een makkelijke overwinning te worden nadat ze in de 25e minuut al op 2 - 0 voorsprong stonden via Morales en Hartmann. Hannover rechtte zijn rug in de tweede helft en maakte via Sakai en Kiyokate nog 2 - 2.