Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Joseph Marien stadion
Union geeft titeldroom Antwerp eerste serieuze knauw, maar er komt nog herkansing

Antwerp moet winnen van Eupen om naar eerste klasse te gaan

Antwerp zal volgende week in eigen huis moeten winnen van Eupen of de titel is weg. Het is wel wachten op de eindstand in Eupen-Geel, momenteel 2-0. Op het veld van Union leed The Great Old immers een pijnlijk 2-0-verlies na goals van Da Silva en Kitambala.

Antwerp zag Daeseleire bij de opwarming uitvallen en Matland, die oorspronkelijk niet eens op het wedstrijdblad stond, moest zijn plaats innemen. Vreemd genoeg kwamen de meeste kansen van zijn voet. De Noor zijn vrije trappen brachten Union-doelman Sadin een paar keer in de problemen.

Antwerp had het grootste deel van de eerste helft veldoverwicht, maar kon slechts weinig uitgespeelde kansen afdwingen. Eén keer toen Matland - weer hij - een voorzet verstuurde naar Cornet, maar de sterke spits kopte naast. En Limbombe had ook nog een paar schotjes in huis.

Union straft twee keer af

Union liet The Great Old er echter voor werken. Met inzet en vechtlust hielden ze de nummer 1 weg van hun kooi. Neels en Wallaert incasseerden er gele kaarten voor, maar dat namen ze er met plezier bij blijkbaar.

Coach David Gevaert moest er iets anders op vinden, want Eupen-Geel stond bij de rust 1-0. Winnen was een must, want WS Brussels nam vlotjes de maat van Coxyde. Maar het werd zelfs erger, want twee minuten na rust strafte Da Silva een fout in de Antwerpse defensie ongenadig af: 1-0 en de titel leek ineens ver weg.

Weinig Antwerpse kansen

En wat een furie ontwikkelde Union ineens. De aanvalsdrang was er en ineens stond het 2-0. Aguemon ging het duel aan met Colpaert en die won in eerste instantie, maar dan ging Kitambala met de bal aan de haal. Zijn eerste schot werd gered door Kudimbana, maar in tweede instantie scoorde hij toch. Titel nog wat verder weg.

Want Eupen had intussen een doelpuntensaldo van +34 terwijl Antwerp aan +32 zat. In dit scenario moeten ze volgende week winnen tegen Eupen, een gelijkspel is niet genoeg. En scoren lijkt nu niet echt de forte van dit Antwerp, want zelfs met twee spitsen meer zorgden ze amper voor doelgevaar.

Union verdedigde zijn voorsprong met hand en tand en kon rekenen op een uitstekende doelman Sadin, die Cornet nog van de aansluitingstreffer hield. Cornet frommelde in de slotfase nog de 2-1 tegen de netten, maar Union hield stand.