Het is razendspannend in het zaalvoetbal: Hamme moet vrijdag vol aan de bak!

Pieter De Clerck

Een sterk Selaklean Thulin heeft ARB Hamme met 6-4 verslagen in de heenwedstrijd van de play-off finale. Toch zat er meer in voor de Hammenaars die vrijdag serieus zullen moeten uithalen om nog kampioen te spelen.

De belangrijkste acteurs in de eerste helft waren de scheidsrechters. Na tien minuten had Hamme al vijf blauwe kaarten (fouten) op de teller staan, waarvan drie onterechte. Elke bijkomende fout is goed voor een 10-meter trap. Voorzichtigheid troef dus, maar Thulin profiteerde van de situatie. Goncalvez scoorde de 1-0, waarna een zesde fout werd gefloten en Perreira de de 2-0 op het bord zette.

Hamme was echter niet van slag en maakte nog voor de rust de aansluitingstreffer. De doelpuntenmaker van dienst was El Fakiri. 2-1 werd ook de ruststand want Maxim De Beule pakte knap de tweede 10-meter van Thulin.

Vrijdag móét het gebeuren voor Hamme!

In de tweede helft ging het snel. 3-1 door Zriwil, snel gevolgd door de 3-2 van Gajanovic en de 3-3 dankzij een pegel van El Fakiri. Helaas voor Hamme leden ze twee keer balverlies waardoor Thulin het gelijkspel gemakkelijk kon ombuigen in een 5-3 voorsprong.

De reactie van Hamme bleef niet uit en met zijn tweede doelpunt van de avond deed Gajanovic de 5-4 knipperen. Barboza nam net voor tijd alle hoop weg bij Hamme en zette de 6-4 eindstand op het scorebord.

ARB Hamme lanceerde alvast een oproep op Facebook om massaal af te zakken naar de sporthal voor de beslissende terugmatch, nu vrijdag in eigen huis.