Bale hard aangepakt: "Hij zou beter wat krachttraining doen..."

Olaf Rövmannen vanuit Falsterbo
| 5 reacties

Gareth Bale viel tijdens de oefeninterland Zweden-Wales pas na een uur in. Het stond toen al 2-0 voor de Zweden en Bale slaagde er niet in om het tij te keren. In de 82ste minuut kreeg hij bovendien een flinke beuk te verwerken. Met de complimenten van Jimmy Durmaz.

Bale liep zondag duidelijk gefrustreerd over het veld en rond de 72ste minuut moest de Zweedse keeper Robin Olsen het ontgelden. Bale ging stevig door op de jonge goalie bij een hoge bal. Pikant detail is dat Olsen bij de rust de geblesseerde titularis in doel, Andreas Isaksson, was komen vervangen.

Zweedse pitbull Jimmy Durmaz (Olympiakos Piraeus), pikte het niet dat ook de 2de keeper van Zweden zo geblesseerd dreigde te geraken en zocht Bale even later op ter hoogte van de cornervlag. Daar gaf hij de sterspeler van Madrid een weinig subtiel koekje van eigen deeg.

Kijkt u zelf hoe de Durmaz (hij heeft een vervaarijke vikingbaard, maar is eigenlijk van Syrische origine) in ware ijshockey-stijl een bodycheck uitdeelt aan de Welshmen.

Direct na de actie geeft Durmaz aan dat Bale flauw doet, maar in de herhaling is duidelijk te zien dat hij zijn tegenstander bewust omver kegelt.

Toen de pers hem achteraf aansprak op het incident, haalde Durmaz grijnzend de schouders op. “Ach, misschien zou Bale beter wat aan krachttraining gaan doen, dan hoeft hij niet bij het minste gaan liggen.”

Benieuwd of je zoiets bij Romelu Lukaku ook durft te flikken, Jimmy !