Stadion: Stade du Vélodrome
Hongarije kraakt IJslands beton dan toch en pakt een belangrijk punt
Cédric De Volder

IJsland 1 - 1 Hongarije

IJsland leek lange tijd op weg naar een overwinning, maar in de absolute slotfase van de wedstrijd kraakten de sympathieke blauwhemden dan toch. De wedstrijd eindigde op 1-1.

IJsland en Hongarije kregen vanavond de kans om hun ticket voor de volgende ronde zo goed als veilig te stellen. Eerstgenoemde had Portugal in bedwang gehouden, terwijl Roland Juhasz en kornuiten hadden gewonnen van Oostenrijk.

Wat gaat er nog van Marseille overblijven?

De partij was echter het minste van wat we dit EK al op ons bord gekregen. En om het verhaal helemaal af te maken: de Hongaarse fans vonden het nodig om de confrontatie met de politie op te zoeken. Wat gaat er midden juli nog van Marseille overblijven?

We spoelen meteen door naar het slot van de eerste helft. Gabor Kiraly - ja, die vreemde doelman met de jogging - liet het leer schieten en trok vervolgens een IJslander tegen de grond. Een kolfje naar de hand van Gylfi Sigurdsson, 1-0.

IJslands beton...

In de tweede helft drukte Hongarije de IJslanders vanaf minuut één terug op de eigen helft. Het IJslandse beton bleek echter van uitstekende kwaliteit. Meer zelfs: Sigurdsson liet de tweede van de avond liggen.

IJsland leek lange tijd op weg te zijn naar een overwinning, maar in de slotfase was het dan toch eens prijs voor de Hongaren. En hoe? Birkir Saevarsson gleed een voorzet in eigen doel, 1-1.

Hongarije doet heel goede zaak

Op die manier staat Hongarije na twee wedstrijden met een vier op zes te pronken. Met andere woorden: de kwalificatie is zo goed als binnen. IJsland moet de klus op de laatste speeldag dan weer klaren tegen Oostenrijk.