Het zag er héél benard uit, maar Club Brugge gaat met de eerste prijs van het seizoen lopen
Cédric De Volder Jordan Horwood
Cédric De Volder en Jordan Horwood vanuit Brugge

Club Brugge 2 - 1 Standard

Club Brugge heeft de eerste prijs van het seizoen beet. Het zag er aan de rust héél benauwd uit voor blauw-zwart, maar Standard werd uiteindelijk vakkundig aan de kant gezet. De concurrentie is ineens gewaarschuwd.

“Ik wil deze prijs absoluut winnen”, aldus Michel Preud’homme voor de wedstrijd. En de coach hield woord. Lior Refaelov laten rusten voor de competitiestart? Geen optie. Ook Standard kwam met de sterkst mogelijke elf aan de aftrap.

Club de kansen…

Club Brugge trok het laken vanaf minuut één naar zich toe. De landskampioen kreeg ook de kansen. Refaelov vergat zijn kopstoot te kadreren, terwijl de krul van José Izquierdo het doelhout op de weg naar de opener tegenkwam.

Standard had al die tijd meegevoetbald, maar geen kansen gekregen. De wedstrijd kleurde op twee minuten tijd echter helemaal rood en wit. Op slag van rust vergat Stefano Denswil door te dekken op Ivan Santini. De Kroaat buffelde de 1-0 tegen het net.

… én de doelpunten!

En de doucheknop werd nóg kouder gedraaid voor blauw-zwart. Hans Vanaken kwam te laat en plantte de schoen vol op de enkel van Faruku Miya. Wim Smet stond er met zijn neus op en trok meteen rood. Niet alleen Vanaken, maar Club Brugge gehavend naar de kleedkamer.

Lang kon Standard niet genieten van de voorsprong. Vlak na de koffie matte José Izquierdo de Luikse defensie af. De Colombiaan laadde het kanon en verschalkte Jean-François Gillet met een welgemikte kogel. Met z’n tienen op het veld, maar wel 1-1.

Met z’n tienen… En dan?

En wat moeten we dan eigenlijk zeggen van het doelpunt van Ruud Vormer? De Nederlander kreeg de bal op een dikke twintig meter van het doel en… schoot het leer pardoes in de winkelhaak. Gillet sprong dan wel, maar dat was verloren moeite. Met z’n tienen… En dan? 2-1!

Het verwachte slotoffensief van de Rouches bleef uit, waardoor Club Brugge met de eerste prijs van het seizoen aan de haal gaat. En het moet gezegd: als de tweede helft een voorbode van de komende maanden is… De concurrentie is gewaarschuwd