The Great Old pakt uit met forfaitscore in 138ste Antwerpse derby

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Dirk Pieters vanuit Antwerpen
| 26 reacties

Antwerp heeft de Antwerpse derby tegen Berchem gewonnen met 5-0. Het was de 138ste editie van het jaarlijks terugkerend vriendschappelijk duel. Berchem voetbalde goed mee, maar het surplus aan talent bij Antwerp maakte het verschil.

Al na drie minuten mochten de thuissupporters juichen. Op aangeven van Stallone Limbombe maakte Joeri Dequevy er 1-0 van. Antwerp bleef de wedstrijd domineren, maar Berchem stak zich zeker niet weg. De bezoekers voetbalden aardig mee en kregen op het halfuur de kans om op gelijke hoogte te komen, maar de afwerking liet te wensen over.

Ook de kopbalkans van Tim Verstraeten verdiende beter. Op slag van rust werd de doorgebroken Owusu onderuit gehaald in de zestien. Dequevy maakte vanop de stip zijn tweede van de avond. En nog wou Antwerp van geen pauze weten. Ook Limbombe werd van zijn sokken gelopen in de zestien. Dit keer was het Remacle die het cadeau aannam: 3-0.

Luxe bij Antwerp: Dom, Cornet en Omolo erin

In de tweede helft was de eerste grote kans voor Antwerp, maar Dequevy liet zijn derde van de avond liggen. Het tempo lag hoger dan in de eerste helft, maar echt veel kansen leverde dat niet op voor de Great Old. Wel kwam Berchem nauwelijks nog aan het doel van Antwerp.

Doelman Kudimbana bleef werkloos toekijken. In het laatste kwartier kopte de ingevallen Stephen Buyl, na een mooie aanval, de 4-0 op het bord. Ook Cornet pikte zijn goal mee op aangeven van de debuterende Corryn.