Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Tienkoppig Charleroi haalt het na knotsgek slot
Sander De Graeve

Charleroi verslaat Waasland-Beveren met het kleinste verschil

In Charleroi kregen we een wedstrijd met heel wat spektakel. Waasland-Beveren had bij de rust altijd een voorsprong verdiend, maar aan het eind pakte een tienkoppig Charleroi toch de winst!

Op Mambourg mochten Charleroi en Waasland-Beveren ook aan hun seizoen beginnen. De fans van de Carolo’s deden dat alvast in stijl. Met een prachtige tifo werden de feestelijkheden voor een nieuwe jaargang voetbal in het Zwarte Land op gang geschoten.

Sterk Waasland-Beveren

Op –of in- gang schieten zat er bij de jongens van Charleroi niet meteen in. De reden? Een héél sterk Waasland-Beveren. De bezoekers verrasten vriend en vijand met vlot aanvalsspel en een heleboel kansen. Schrijvers vuurde al binnen de vijf minuten twee waarschuwingsschoten af. Het zouden niet z’n laatste zijn.

Mandanda moest zich helemaal strekken op een pracht van een kopbal van de Limburgse spits. Hij zweefde de bal uit de kruising. Ook op een kopbal van nieuwkomer Seck stond de Frans-Congolese doelman van Charleroi paraat. Hij was met voorsprong de beste man bij Charleroi voor de rust, al deed winger Fall de naar Gent verkaste Ndongala toch al een beetje vergeten.

Knotsgekke Ampomah

Nog een opvallende nieuwkomer was Nana Opoku Ampomah van Waasland-Beveren. De vinnige dribbelkont legde mooie acties op de mat, maar lijkt toch ook een vijs te missen. Elk balverlies werd gevolgd door een stevige schaar richting tegenstander. Een beetje intomen en ze hebben een echte parel, daar in het Waasland.

Charleroi, met een bleke Pollet, zowel qua coupe als qua spel, moest zich na de rust herpakken. Gelukkig voor het enthousiaste thuispubliek deden de Zebra’s dat ook. Waasland-Beveren werd aan het begin van de tweede helft weggedrukt en Goblet moest zich enkele keren tonen op schoten van Ninis en Saglik.

Geen penalty, wel rood

Daarna kregen we de discussiepunten van de wedstrijd. Een tip, het had allemaal te maken met Boucaut, de zestien en een al dan niet voldoende zware overtreding. Eerst ging Tainmont al te makkelijk neer, geel voor schwalbe. Maar wat er daarna aan de overkant gebeurde, was andere koek.

Mandanda liet een bal los en ging dan aan de benen van Cerigioni trekken zodat die niet kon afwerken. De bal had altijd op de stip gemoeten, maar Boucaut wuifde de actie weg. Vreven ging helemaal door het lint, we kunnen hem begrijpen.

Willems op een diefje!

De match verwaterde aan het eind helemaal in discussies. Ook Bedia en Tainmont -voor de tweede keer- gingen neer in de zestien, ook nu volgde er geen strafschop. Terecht deze keer. In wat meer op een schoppartij begon te lijken, kreeg N'Ganga nog rood voor natrappen.

Het leek bij die 0-0 te blijven, maar dat was buiten Steeven Willems gerekend. Hij knalde een bal die bleef hangen nog tegen de netten in de 93e minuut. Over de niet gefloten penalty zal dus nog nagekaart worden.