Fenomenale Marusic redt Oostende
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Oostende

Marusic inspireerde Oostende naar een 2-1 zege tegen Moeskroen

KV Oostende heeft voor de tweede keer op rij kunnen winnen, maar van een leien dakje ging het niet. Na een knullige achterstand tegen Moeskroen, trok Marusic de Kustboys over de streep.

Oostende hoopte in de vernieuwde arena op een tweede zege op rij. Met Moeskroen als tegenstander zou het na de overwinning tegen Club Brugge wel moeten lukken aan de kust. Niet al te veel wijzigingen overigens, Canesin kwam in de ploeg voor Vandendriessche.

Onnozele Proto

De bezoekers moesten het met Mulic doen in plaats van Viola en dus kon het niet rekenen op de counter. Mulic trekt z’n twee meter en drie centimeter immers trager op gang dan de snellere Argentijn. Wat we kregen was een vrij open match zonder kansen.

De zuiverheid ontbrak immers bij zowel Oostende als Moeskroen. We kregen dus vooral halve kansen en veel bitsige duels. Proto ontbrak daarbovenop wat mentale zuiverheid. Hij haalde een bal die buiten rolde net niet en bedacht zich toen iets.

‘Wacht even, Markovic staat hier bij me en gaat inwerpen. Ik sta niet in mijn doel, dat is een probleem.’ Zo moet het eraan toegegaan zijn in het hoofd van Silvio, waarop hij zich op de bal wierp en Markovic nog een fikse por gaf. Geel was zijn deel.

Hallucinante flater Siani

Het was wachten tot minuut vierenveertig eer we ook voetballend wat interessants te zien kregen. Musona haalde verschroeiend uit, Vagner sloeg de zwieper met een pracht van een redding nog in hoekschop. Hij hield zijn ploeg recht.

Dat kon niet gezegd worden van Siani in het andere kamp. Hij speelde een bal veel te kort terug op de ver uitgekomen Proto en Markovic kon ermee aan de haal. Hij nam wraak op de goalie van Oostende door er los voorbij te dribbelen en deponeerde de bal in het lege doel.

lichte strafschop

Een serieuze koude douche dus vlak voor de rust voor de aardig gevulde Versluys Arena. Na de rust moest het een stuk beter voor de Kustboys. De jongens op het veld hadden dat ook zo begrepen en Oostende nam de match resoluut in handen na de koffie.

Die van Moeskroen gingen aan het tijdrekken en leken daar lange tijd mee weg te komen. Oostende had dan wel de bal gemonopoliseerd, veel kansen kwamen er niet uit voort. El Ghanassy knalde schuin voor doel over en Vagner moest ingrijpen op een hoekschop, dat was het zowat.

Adam 'hero' Marusic

Vanderhaeghe greep in en schoof Marusic een rij vooruit. De rechtse vleugelspeler vond zijn favoriete positie terug en ging aan het toveren. Met een, toegegeven lichte, penaltyfout op hem mocht Musona aanleggen voor de 1-1.

De schwung zat er na die gelijkmaker echt in en Marusic bleef de ene na de andere actie uit z'n sloffen schudden. Op een goeie bal van El Ghanassy was het opnieuw prijs. Marusic fusilleerde Vagner en het stadion stond in lichterlaaie.

Moeskroen blijft zo als enige over met nul punten na drie wedstrijden. Ze vergaten te voetballen na de 0-1 voorsprong en konden het uiteindelijk achterin niet gesloten houden. KV Oostende start goed met een zes op negen.