Zulte Waregem en KV Oostende delen de punten na aantrekkelijke pot voetbal
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Waregem

Zulte Waregem 1 - 1 KV Oostende

Zulte Waregem en KV Oostende hebben het vanavond op een 1-1-gelijkspel gehouden. Beide teams maakten aanspraak op een overwinning, maar trekken uiteindelijk tevreden naar huis.

Zulte Waregem - KV Oostende was op papier de aantrekkelijkste affiche van het voetbalweekend. En het moet gezegd: de vlam zat vanaf minuut één in de pijp.

Vlam in de (Oostendse) pijp

Het waren de Kustboys die de leider meteen onder druk zetten. Na amper vijf minuten kon je een speld horen vallen in de nieuwe sfeertribune achter Sammy Bossut.

Yassine El Ghanassy had de thuisdefensie even belachelijk gemaakt. De voorzet was op maat van Adam Marusic, die de 1-0 in de vlucht tegen de touwen schoot.

Leye mist geen twee keer…

Het tempo werd uit de wedstrijd gehaald. Al hadden beide ploegen nog dé kans om te scoren. Knowledge Musona vond de lat op zijn weg, terwijl Silvio Proto Mbaye een geweldige reflex in huis had.

Zo’n kans laat Mbaye Leye natuurlijk geen twee keer liggen. In het vierde kwartier werkte de aanvaller een voorzet van Christophe Lepoint in doel, 1-1 en alles te herdoen.

Iedereen tevreden?

Zulte Waregem nam het heft in handen. De Oostendse fundamenten piepten en kraakten, maar braken niet. Op die manier bleven we steken op een gelijkspel aan de Gaverbeek.

Een terecht resultaat. Bovendien zullen Francky Dury én Yves Vanderhaeghe tevreden zijn met de puntendeling. Essevee blijft aan de leiding, terwijl KVO (voorlopig) naast RSC Anderlecht op de derde plaats staat.