Cercle pakt eerste zege van het seizoen en komt naast Antwerp

Caroline Tonnelier
| 28 reacties

In eerste klasse B heeft Tubeke zijn start helemaal gemist. Na drie speeldagen blijven de Brabanders met één op negen achter.

Voor de partij stonden Cercle en Tubize op een gedeelde laatste plaats en dus was winnenn een absolute must. Dat hadden de West-Vlamingen goed begrepen: het was huurling Kis die voor de voorsprong zorgde in de 37e minuut.

Al bleef die niet lang op het bord: enkele minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht via Lefaix. Toch was het nog Cercle dat met een voorsprong mocht gaan rusten: vanop de stip kon Yagan voor de 2-1 zorgen.

Verlossing in de slotfase

En het waren dezelfde doelpuntenmakers die op het einde van de tweede helft de wedstrijd helemaal beslisten. Yagan zorgde kort voor het laatste fluitsignaal voor de verlossende 3-1 en Kis maakte er in blessuretijd zelfs nog 4-1 van. Eerste zege van het seizoen voor Cercle, dat op gelijke hoogte van Antwerp komt.