Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Perbet en Gent zetten scheve situatie nog recht tegen Westerlo
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

Westerlo kwam op voorsprong bij Gent, maar ging in de tweede helft ten onder

AA Gent heeft in de eigen Ghelamco Arena een 0-1 ruststand nog kunnen ophalen tegen KVC Westerlo. Na een slechte eerste helft kwam de thuisploeg na de koffie volledig onder stoom. Perbet was man van de match met twee goals.

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck liet maar liefst zes nieuwe jongens opdraven ten opzichte van de Europese wedstrijd van donderdag. Doelman Yannick Thoelen en verdediger Siebe Horemans maakten hun debuut in de Jupiler Pro League, Jacob Rinne had last van de heup, Nielsen zat op de bank.

Veel wissels

Naast hem zaten ook nog Matton, Kujovic, Coulibaly en Foket. Bij Westerlo kwamen Mustoe, Annys en Schuermans erin voor Matthys, Acolatse en Ruyssen. Het beginkwartier was volledig voor Gent, dat twee keer op een goeie Vanlangendonck stoot op pogingen van Simon en Milicevic. Gescoord werd er niet aan Gentse kant.

Het was Westerlo, dat met veel volk achter de bal bleef, dat zowaar op voorsprong kwam. Henkens schilderde een corner op het hoofd van Daems die tussen Horemans en Saief teveel ruimte kreeg om in te koppen. Thoelen was kansloos.

Fluitconcert

De Ghelamco Arena stond met de mond vol tanden en de Kempenzonen konden nog iets meer inzakken. Gent vond ondanks een geïnspireerde Ndongala de openingen niet en het was De Ceulaer die de bezoekers eigenlijk op 0-2 had moeten zetten, maar Thoelen maakte zich goed breed en blokte de bal af.

Onder een striemend fluitconcert trok de thuisploeg naar binnen. Er waren nog twee strafschopfases toen Saief en Perbet neergingen in de zestien, maar Dierick oordeelde het contact te licht en floot niet. Bij de rust stond de 0-1 dus nog steeds op het bord. Fantastisch voor Westerlo, dramatisch voor Gent.

Perbet deed het

Na de rust moest het beter voor de thuisploeg en de speech van Vanhaezebrouck leek te werken. AA Gent begon als een bezetene aan de tweede helft en Perbet kreeg meteen enkele kansen. Bij een goeie voorzet van Simon was het bingo voor de Fransman, hij kwam voor z’n man en duwde de gelijkmaker tegen de touwen.

Gent domineerde in de tweede helft en duwde Westerlo helemaal terug. De Gouden Stier, die de rug van Renato Neto sierde, zou er niet lang blijven hangen. Markovic ging eerder dit weekend al voorbij de Braziliaan, Perbet zou hem nog vervoegen.

Na een goeie actie over Kums en Milicevic kreeg die laatste de bal in de zestien tot bij de Franse topschutter. Perbet duwde met plezier zijn tweede van de avond tegen de touwen. Voor een moedig Westerlo was die goal het nekschot.

Doelpuntenfestijn in het slot

Milicevic zou zijn avond nog wat verbeteren door een goeie bal van Saief tegen de touwen te koppen. Nog was het bij die 3-1 niet gedaan, Saief ging neer in de zestien en het leer lag na drie keer appèl dan toch op de stip.

Perbet had heel wat zin om z'n hattrick te vervolledigen, maar dat was buiten Saief gerekend. De Israëliër is vooralsnog de aangeduide man voor de elfmeters. Hij werkte koeltjes af in de linkerhoek. Westerlo zou nog een eerredder scoren via Acolatse.

Bij een 4-2 ging het publiek na het fluitconcert na de eerste helft dan toch tevreden naar huis. Westerlo blijft in hetzelfde schuitje, AA Gent tankte in de tweede helft vertrouwen voor de Europese verplaatsing van donderdag.