Eredivisie: Genk-flop is de held van Twente, AZ pakt eerste zege

Caroline Tonnelier
| 19 reacties

In Nederland zorgden Groningen en Twente voor een waar spektakelstuk, met liefst zeven doelpunten. En het was een oude bekende uit de Jupiler Pro League die de show stal.

Groningen - FC Twente 3-4

Bij KRC Genk kon Enes Ünal het niet waarmaken, maar in Nederland zijn ze helemaal gek op hem. FC Twente wilde hem er bijzonder graag bij en slaagde er ook in om hem op huurbasis los te weken van Manchester City.

En tegen Groningen bedankte hij alvast voor het vertrouwen: de Turk was in zijn eerste wedstrijd in de basis goed voor een loepzuivere hattrick in de eerste helft. Tussen minuut 23 en 39 bracht hij zijn team op een 0-3 voorsprong.

Wedstrijd gespeeld, denkt men dan. Niets bleek minder waar: in de tweede helft kwam Groningen helemaal terug tot 3-3. De gelijkmaker in de 84e minuut leek beslissend, maar diep in blessuretijd was het allerlaatste woord nog voor Oosterwijk, die ingevallen was voor Ünal: 3-4 werd dus de eindstand in Friesland.

FC Utrecht - AZ 1-2

In Europa liep het al vlot voor AZ, maar nu heeft de ploeg van John Van den Brom ook zijn eerste competitiezege te pakken. Op het veld van FC Utrecht werd het 1-2. Henriksen en Jahanbakhsh zorgden voor de bezoekende doelpunten, Joosten had tussendoor voor de gelijkmaker gezorgd.

21/08/2016 14:30Eupen - Anderlecht2-2
21/08/2016 18:00Sporting Lokeren - KRC Genk0-3
21/08/2016 20:00KAA Gent - Westerlo4-2