Thorgan Hazard leidt Borussia met hattrick naar groepsfase CL, Anderlecht-killer vernedert Ajax

Manuel Gonzalez
| 18 reacties

Woensdagavond stonden er nog vijf wedstrijden in de laatste voorronde van de Champions League op het programma. Ajax kreeg een pak voor de broek van FK Rostov, Thorgan Hazard blonk uit bij Borussia Mönchengladbach.

Borussia Mönchengladbach - Young Boys Bern 6-1

Na de 1-3 zege op het veld van de Zwitsers, stond Mönchengladbach al met een half been in de groepfase van de Champions League. Maar Thorgan Hazard en co wilden het thuispubliek verwennen. En na tien minuten was het al meteen raak, toen Thorgan Hazard na een knappe beweging de score opende.

Met nog twee goals van Raffael voor de rust was het kalf al verdronken voor de Young Boys. Uitblinker Hazard dikte met zijn tweede van de avond halverwege de tweede helft nog aan tot 4-0. In het slot maakten zowel Hazard als Raffael nog ieder hun derde van de avond. Tussendoor maakte Ravet de eretreffer.

FK Rostov - Ajax 4-1

Ajax geraakte thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de killer van Anderlecht. Maar in Rusland kregen de Amsterdammers een afstraffing van formaat. FK Rostov gaf Ajax een pak rammel, het werd maar liefst 4-0. De Nederlanders gingen met een achterstand de rust in na een doelpunt van Azmoun.

Maar nog voor Ajax de laatste 20 minuten moest aanvatten, stond er een 4-0 tussenstand op het bord. Erokhin, Noboa en Poloz waren de schutters van dienst bij Rostov. In het slot kon Klaassen wel nog milderen vanaf de stip. Een pijnlijke uitschakeling voor Ajax, dat wel naar de Europa League mag.

Manchester City - Steaua Boekarest 1-0

Manchester City speelde in eigen huis een galamatch na de 0-5 op het veld van Steaua. De jongens van Pep Guardiola boekten een zuinige 1-0 overwinning. Delph scoorde op het uur het enige doelpunt van de avond. Van Kevin De Bruyne, Jason Denayer en Vincent Kompany was er geen spoor bij de thuisploeg.