Cercle Brugge zorgt voor drama op het Kiel, Union sneuvelt

Koen Frans
Koen Frans
| 28 reacties

Cercle Brugge is door het oog van de naald gekropen in de vijfde ronde van de Beker van België. Groen-zwart won in blessuretijd met 1-2 op het veld van Beerschot-Wilrijk. Union SG sneuvelde op het veld van Oosterzonen.

Cercle Brugge kwam op een sfeervol Kiel al snel op voorsprong. Na een te korte terugspeelbal van Marlon Pereira kon Tomislav Kis simpel de 0-1 binnenschuiven. Beerschot-Wilrijk herstelde het evenwicht, maar de laatste pass ontbrak.

De thuisploeg kwam iets na het uur verdiend langszij. Hernan Losada kopte een voorzet van Mohamed Messoudi over doelman Gilles Lentz. Het publiek stuwde de Ratten naar voor, maar de 2-1 wou maar niet vallen.

Opdoffer voor Beerschot-Wilrijk

We leken af te stevenen op verlengingen, maar in de laatste seconde van de blessuretijd knalde Yvan Yagan groen-zwart naar de volgende ronde: 1-2. Cercle Brugge zit maandag in de trommel voor de loting van de 1/16de finales van de Beker van België.

Met Union SG kwam er nog een ploeg uit 1ste klasse B in actie. In tegenstelling tot Cercle Brugge zit het bekeravontuur voor Union er al na één wedstrijd op. Oosterzonen, net als Beerschot-Wilrijk een ploeg uit 1ste Amateur, was op eigen veld met 3-2 te sterk.