totTottenham
livLiverpool FC
0-1
43' James Milner (pen)

Tottenham en Liverpool delen de punten in Premier League topper

Tottenham en Liverpool hebben de derde speeldag van de Premier League geopend met een 1-1 gelijkspel. Milner bracht de bezoekers op slag van rust op voorsprong, maar Danny Rose kon in de tweede helft een punt uit de brand slepen voor de Spurs.

Tottenham, met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen in de basis, kreeg in de eerste helft amper één bal tussen de palen. De thuisploeg kwam ook nog eens goed weg na een duidelijke penaltyfout van Vertonghen op Joël Matip.

Meer het was slechts uitstel van executie. Erik Lamela vloerde Firmino in de zestien en ref Robert Madley legde de bal dit keer wel op de stip. James Milner, voor de gelegenheid linksachter, faalde niet oog in oog met Michel Vorm: 0-1 bij de rust.

Tottenham vecht terug in tweede helft

Tien minuten na de pauze werd een doelpunt van Sadio Mané afgekeurd voor (zeer nipt) buitenspel van aangever Adam Lallana. Oordeel zelf op dit beeld of die beslissing terecht was.

Iets na het uur moest Mignolet zich strekken op een kopbal van Toby Alderweireld, maar tien minuten later kwamen de Spurs toch langszij. Danny Rose stond moederziel alleen aan de tweede paal en vloerde Mignolet van dichtbij: 1-1.

Divock Origi was enkele minuten voordien ingevallen voor Coutinho, maar hij kende een onopvallende invalbeurt. Alderweireld kreeg nog een vrije kopkans, maar mikte hoog over. Georginio Wijnaldum knalde nog een kans via diezelfde Alderweireld in de handen van Michel Vorm. En in de laatste minuut pakte Alderweireld nog uit met een schitterende en cruciale tackle op de doorgebroken Lallana.

Ongeslagen Spurs

Tottenham blijft ongeslagen (5 op 9), Liverpool puurde uit de eerste drie (uit-) wedstrijden van het seizoen 4 op 9. De Reds spelen op de volgende speeldag hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen in een vernieuwd Anfield Road.