Paal en lat houden Lommel van overwinning
Robby Morren
Robby Morren vanuit Lommel

Lommel United en Cercle Brugge delen de punten

Lommel United en Cercle Brugge hebben zaterdagavond de punten gedeeld. De Bruggelingen openden de score, maar het was toch de thuisploeg die na 2 pogingen op de paal en 1 op de lat het meest aanspraak kon maken op een overwinning.

Lommel United en Cercle maakten reclame voor het het voetbal in de reeks 1B. De supporters die kwamen opdagen, kregen een bijzonder leuke pot voetbal geserveerd. Het was mooi om twee teams vol voor de overwinning te zien gaan, iets wat we te weinig in onze hoogste afdeling zien.

Lommel nam vanaf minuut één het initiatief en ging nadrukkelijk op zoek naar een goal, maar het waren de bezoekers die de score openden. Tomislav Kis kreeg te veel ruimte en besloot in de verste hoek. Lang konden de Bruggelingen niet van de voorsprong genieten want enkele minuten later bracht De Bruyn de bordjes alweer in evenwicht met een soortgelijke treffer. Ook hij zocht en vond de verste hoek.

Drie keer pech voor Lommel

Cercle kreeg het heel moeilijk en mocht tot drie keer toe de voetbalgoden danken. Eerst besloot Maletic een counter via het been van een verdediger op de lat, onmiddellijk daarna trapte Glenn Neven van dichtbij op de paal. En nog voor de pauze trof ook Goossens diezelfde paal via een vrijschop. Cercle kwam met de schrik vrij en mocht blij zijn met de 1-1 ruststand.

Het tweede bedrijf haalde jammer genoeg niet meer het niveau van het eerste. De intenties bleven dezelfde bij beide ploegen, maar ditmaal slaagde Cercle er net iets meer in zijn wil op te leggen. Op doelgevaar bleef het lange tijd wachten, geen van beide doelmannen werd nog echt op de proef gesteld.

Lommel United telt nu 8 punten uit 4 wedstrijden en blijft daarmee leider in 1B. Cercle moet het stellen met 5 op 12.