Koen Frans
Koen Frans vanuit Antwerpen

Beerschot-Wilrijk heeft zijn eerste thuiswedstrijd in 1ste Amateur winnend afgesloten

KFCO Beerschot-Wilrijk is uitstekend aan het seizoen begonnen. Losada bezorgde de Ratten met een late treffer de volle buit tegen Patro Eisden Maasmechelen.

De match kwam traag op gang tot Beerschot-doelman Michael Clepkens de doorgebroken Henry Odutayo neerhaalde in de eigen rechthoek. Rood voor Clepkens en penalty voor de bezoekers. Middenvelder Etienne Wala Zock zette die feilloos om: Patro 0-1 voor.

Marc Brys had na de rode kaart overigens kapitein Jaric Schaessens geslachtofferd om reservedoelman Quintijn Steelant in het veld te kunnen brengen. Vijf minuten na de tegengoal moest Beerschot-Wilrijk al een tweede wissel doorvoeren. Mo Messoudi ging mankend van het veld, Guillaume François was zijn vervanger.

Gelijkmaker met 10 man

Beerschot-Wilrijk ging met zijn tienen op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Patro-verdediger Daniele Zotti devieerde een voorzet van Simon Vermeiren in eigen doel. Het thuispubliek schreeuwde nadien nog enkele keren voor een strafschop, maar scheidsrechter Lagaert wuifde elk protest weg: 1-1 halfweg.

De thuisploeg moest tijdens de rust noodgedwongen al zijn derde wissel opgebruiken. De eerder ingevallen Guillaume François bleef in de kleedkamer, Alexander Maes kwam in zijn plek. De tien Ratten namen Patro Eisden na de rust bij de keel. Simon Vermeiren kreeg drie grote kansen op de 2-1, maar de verdiende goal wou maar niet vallen.

Tot Hernán Losada vijf minuten voor tijd het Kiel een delirium bezorgde. Hij plaatste de bal met veel gevoel in de rechterbenedenhoek en schonk Beerschot-Wilrijk op de valreep toch nog de overwinning. De Ratten beginnen de competitie met 6 op 6, Patro Eisden Maasmechelen blijft puntenloos laatste in de stand.