Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Gerhard Hanappi Stadion
Racing Genk van lachen naar huilen in tien dolle Weense minuten

Twee doelpunten van Leon Bailey niet voldoende voor Genkse punten in Wenen

Racing Genk is de poulefase van de Europa League met een nederlaag begonnen. Het kwam nochtans op voorsprong op bezoek bij Rapid Wenen, maar liet alles in tien dolle minuten schieten.

Peter Maes had geen zin om te tornen aan de basiself die verloor van Standard afgelopen weekend en stuurde dezelfde elf namen de wei in. "Waarom een team veranderen?", gaf hij vooraf aan. Het was aan de spelers om te bewijzen dat ze klaar waren om revanche te nemen.

In de eerste helft leek dat ook zo te gaan zijn: Genk speelde erg goed en kwam verdiend op voorsprong via Bailey. En wat voor een doelpunt: een heerlijke treffer met links vanop zo'n vijfentwintig meter, via de kruising en de lat tegen de touwen, Strebinger kansloos.

De Limburgers maakten nog aanspraak op een tweede doelpunt voor de koffie, maar een sterke Buffel zag Samatta en Pozuelo voor zijn neus enkele grote kansen missen. Ruststand 0-1 dus, en dat zou Genk zich nog beklagen.

In een dol kwartier deed Wenen namelijk de deur helemaal dicht. Ze kwamen erg sterk uit de kleedkamers en grepen de Smurfen naar de keel. En die slikten vermijdbaar doelpunt na vermijdbaar doelpunt.

Eerst mocht Schwab ongestoord uithalen, dan was er plots Joelinton die dwars door de defensie mocht lopen en als klap op de vuurpijl trapte Bizot nog eens over een terugspeelbal van Colley. Niet zo knullig als Essikal en Vagner dit weekend, maar wel 3-1.

De Limburgers maakten daarna lange tijd geen vuist, tot het nog een strafschop kreeg in de slotfase. Bailey ging na flink wat discussie achter de bal staan en poeierde zo zijn vijfde in de Europa League tegen de touwen, maar verder kwam Genk niet. Het begint zo met een sisser aan de EL-campagne. Sassuolo won in dezelfde groep met 3-0 van Athletic de Bilbao.