Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot-Wilrijk is het maximum kwijt, Hamme pakt hard bevochten punt op het Kiel
Koen Frans
Koen Frans

Beerschot-Wilrijk is zijn maximum kwijt, tegen Hamme kwam het niet verder dan een billijk gelijkspel

KFCO Beerschot-Wilrijk is zijn maximum in eerste amateur kwijt. Tegen VW Hamme moest het op eigen veld tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel. Voor de bezoekers is het al het derde gelijkspel op rij.

Beerschot-Wilrijk begon onder het toeziend oog van de Olympische kampioenen Tia Hellebaut, Loïck Luypaert en Hanna Mariën gezapig aan de wedstrijd. Hamme strafte dat al binnen het kwartier af: na een hoekschop fusilleerde Olivier Romero Gómez de kansloze Clepkens: 0-1. De thuisploeg kwam ook nadien moeizaam in z'n spel, maar herstelde iets na het halfuur toch het evenwicht.

Youssef Boulaouali zette met een fijn tikje Simon Vermeiren alleen voor De Vroe. De ex-topschutter van Oosterzonen twijfelde geen seconde en knalde zijn eerste voor Beerschot-Wilrijk tegen de touwen. De Ratten roken bloed en combineerden zich enkele keren vlot door de Hamme-defensie, maar verder dan de gelijkmaker kwamen de troepen van Marc Brys voor de rust niet.

De spelers van Marc Brys kwamen furieus uit de kleedkamer, maar konden na de rust niet meer scoren.

Ook Ruytinx vond geen gaatje

Beerschot-Wilrijk kwam furieus uit de kleedkamer en kreeg voldoende kansen om de verdiende 2-1 te maken. Hamme-trainer Cieters moest ingrijpen en bracht de ervaren Vanderputte in het veld voor De Wilde: een verdedigende middenvelder voor een spits. Dat hielp want de Kielse storm ging even liggen.

Marc Brys smeet voor de laatste tien minuten Bjorn Ruytinx nog in de strijd, maar ook El Toro kon de wedstrijd niet meer laten kantelen. De beste kans was nog voor de bezoekers: de ingevallen Yoshi Mariën stuitte op de counter twee keer op doelman Clepkens.

In de allerlaatste minuten kregen ook Vermeiren en Boulaouali nog een grote kans. Ze konden van dichtbij niet scoren, doelman De Vroe stond andermaal op de juiste plek. Een gouden punt voor Hamme en een kleine domper op de Olympische feestvreugde op het Kiel.