Benteke schenkt Palace de drie punten in absolute slotfase

Koen Frans
Koen Frans

Met een doelpunt in de allerlaatste minuut heeft Christian Benteke zijn ploeg Crystal Palace de volle buit bezorgd op het veld van Sunderland.

Crystal Palace leek bij Sunderland af te stevenen op een pijnlijke nederlaag. Na een uur spelen stond Palace 2-0 in het krijt na twee doelpunten van de onvermijdelijke Jermain Defoe. Maar de ploeg van Alan Pardew knokte zich terug in de wedstrijd: Ledley en McArthur brachten de bordjes weer in evenwicht.

En in de 94ste minuut knikte Christian Benteke de 2-3 tegen de touwen na een voorzet van de Zuid-Koreaan Chung-Yong Lee. Sunderland blijft met een 1 op 18 verweesd achter. Palace staat met 10 punten netjes in de middenmoot.

Sergio Agüero keerde terug en scoorde meteen twee keer tegen Swansea.

Man City blijft foutloos

Sergio Agüero keerde terug uit schorsing met twee doelpunten tegen Swansea. Fernando Llorente scoorde tegen, maar ook Raheem Sterling legde er nog eentje in het mandje. Man City won met 1-3 en blijft leider met het maximum van de punten: 18 op 18.

Liverpool haalde uit tegen Hull: 5-1. Simon Mignolet werd door Jürgen Klopp gepasseerd voor Loris Karius, maar die had nauwelijks werk op te knappen. Lallana, Milner (2x), Mané en Coutinho zorgden voor een vlotte thuiszege.

De Everton-Belgen kenden een pijnlijke namiddag bij Bournemouth. Lukaku en Mirallas verloren met 1-0. Nacer Chadli speelde eveneens een onopvallende wedstrijd in het 1-1 gelijkspel van West Brom bij hekkensluiter Stoke City. Alderweireld en Vertonghen vormden samen het hart van de defensie tegen Middlesbrough. Zij dankten de Zuid-Koreaan Heung-Min Son voor zijn twee doelpunten in de 1-2 zege.