United wervelt zonder Rooney en Fellaini en hakt landskampioen in één helft in de pan

Caroline Tonnelier
| 3 reacties

Manchester United had na een week met drie nederlagen op rij een en ander recht te zetten. Dat moest gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Leicester City.

Coach Mourinho greep in na de tegenvallende prestaties en hield Rooney en Fellaini naar de bank. En dat rendeerde, want Manchester United speelde een wervelende eerste helft en liet daarin geen spaander heel van de regerende landskampioen.

Het feestje begon halfweg de eerste helft met de openingstreffer van Smalling op aangeven van Blind. Een kwartier later verdubbelde Mata op heerlijke wijze de voorsprong voor de thuisploeg.

Na een schitterende actie over verschillende stations mocht ook de afwerking er absoluut zijn. De United-fans kirden van plezier en werden even later was het zelfs al 3-0 via Rashford.

Leicester City zag sterretjes, maar nog was het niet gedaan. Want als ook Pogba begint te scoren, dan weet je het wel: het liep in die eerste 45 minuten uitstekend bij United. In de tweede helft geen doelpunten meer van de thuisploeg, maar de bezoekers konden via invaller Gray toch nog iets terugdoen: een overtuigende 4-1 zege voor een dominant United.