Real Madrid geeft twee keer voorsprong uit handen, maar blijft toch leider

Caroline Tonnelier
| 4 reacties

Real Madrid stond voor de erg lastige verplaatsing naar Las Palmas. De eilandbewoners waren uitstekend aan het seizoen begonnen en hadden thuis nog geen steek laten vallen.

De thuisploeg toonde, onder impuls van Jonathan Viera (ex-Standard), mooie dingen, maar het was toch Real dat op voorsprong kwam. Na een uitstekende actie van Nacho kon Marco Asensio van dichtbij de rebound binnenkoppen. De reactie van Las Palmas liet niet lang op zich wachten. Vijf minuten later zorgde Tana voor de knappe gelijkmaker.

In de tweede helft greep Zidane in: na 64 minuten bracht hij met Benzema een vierde aanvaller tussen de lijn. Dat rendeerde, want het was de Fransman die voor de 1-2 zorgde. De beslissing leek gevallen, zeker omdat Viera geblesseerd uitgevallen was en Las Palmas steeds minder in het stuk voorkwam.

/// por goal_live

De Canariërs bewezen dit seizoen echter al meermaals dat ze bijzonder efficiënt zijn. Invaller Araujo bewees dat opnieuw: een misnoegde Ronaldo, kort na de 1-2 naar de kant gehaald, zag hoe hij Las Palmas op gelijke hoogte bracht. Nieuw puntenverlies voor Real Madrid, dat wel leider blijft.

Eerder op de avond had eerste achtervolger Sevilla immers met 3-1 verloren op het veld van Athletic Bilbao. Barcelona is nu tweede op één punt van Real, Athletic volgt één punt verderop.