Overzicht Spanje: Atlético profiteert dankzij Griezmann van puntenverlies Real

Caroline Tonnelier

Real Madrid leed zaterdag opnieuw puntenverlies en dus had Atlético de kans om dichterbij te sluipen in het klassement. Dat mocht in eigen huis tegen Deportivo niet foutlopen.

In tegenstelling tot die andere titelpretendenten Barcelona en Real zijn ruime overwinningen bij Atlético eerder zeldzaam. Neen, de typische Atlético-score is een eenvoudige 1-0.

En dan is het meestal Antoine Griezmann die voor de beslissing zorgt. Zo ook tegen Depor: een doelpunt van de Fransman in de 70e minuut volstond voor de drie punten. Atlético komt zo naast Athletic op een gedeelde derde plaats, met twee punten achterstand op Real.

Yannick Carrasco stond in de basis en speelde een uitstekende wedstrijd, maar toch opteerde Simeone ervoor om hem net voor het uur naar de kant te halen. Bij de bezoekers werd Fajr op slag van rust met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Eerder op de middag had Valencia zijn tweede zege op rij geboekt. Het won met 1-2 bij promovendus Leganés. Bakkali werd gebruikt om Nani, goed voor een assist en een doelpunt, in de slotseconden te vervangen.