'Ongelukkige' Witsel breekt de ban voor Zenit en zorgt mee voor winst in absolute topper

Bart Ver Elst

Axel Witsel zou ongelukkig zijn bij Zenit Sint-Petersburg, maar vandaag stond hij gewoon in de basis tegen leider Spartak Moskou. Witsel scoorde en had zo een belangrijk aandeel in de zege.

Axel Witsel kreeg het vertrouwen van coach Mircea Lucescu en stond een hele wedstrijd tussen de lijnen bij Zenit. Nicolas Lombaerts moest dan weer tevreden zijn met een invalbeurt van enkele luttele minuten. Het werd een geanimeerde topper in Sint-Petersburg, gekruid met maar liefst 6 goals.

Witsel belangrijk

Zenit kwam via Criscito en Dzyuba twee keer op voorsprong in de eerste helft, maar Bocchetti en Zé Luis zorgden voor een 2-2 ruststand. Na een uur spelen brak Witsel de ban voor Zenit met de 3-2. In het slot stelde Giuliano de zege veilig vanop de stip.

Dankzij de zege komt Zenit in de stand op gelijke hoogte van Spartak Moskou. Beide ploegen hebben 19 punten. Indien CSKA Moskou zondag nog wint tegen FK Rostov, springt CSKA Moskou over beide ploegen naar de leiding.