Man City en Everton delen de punten na doelpunt van Lukaku en penaltymissers van Agüero en De Bruyne

Koen Frans
Koen Frans
| 41 reacties

Romelu Lukaku heeft Everton een gevleid puntje bezorgd op het veld van leider Manchester City. Bij de thuisploeg misten Kevin De Bruyne en Sergio Agüero een penalty en vierde Kompany in de slotfase zijn rentree.

Bij Man City begon Sergio Agüero verrassend op de bank, Kevin De Bruyne stond wel aan de aftrap. Onze landgenoot kreeg op slag van rust de kans om City op voorsprong te trappen, maar Everton-doelman Maarten Stekelenburg pakte zijn strafschop.

Na de pauze bracht Guardiola dan toch Agüero voor een tegenvallende Iheanacho, maar het doelpunt viel aan de overkant. Romelu Lukaku rondde een snelle counter enig mooi af: 0-1. Vijf minuten later kon Agüero gelijkmaken van op de stip, maar Stekelenburg dook weer naar de goede hoek. Nolito maakte nog gelijk, maar verder kwam City niet. In de slotfase vierde Vincent Kompany zijn rentree. Ondanks een 1 op 6 blijft City wel aan de leiding.

Chadli scoort tegen ex-club

Tottenham kon namelijk niet profiteren van het puntenverlies van leider Man City. De Spurs kwamen diep in de tweede helft 1-0 achter op het veld van West Brom. Het was uitgerekend Rode Duivel Nacer Chadli die scoorde tegen zijn ex-club. Dele Alli bezorgde de Spurs in de slotfase nog een punt.

Arsenal deed wél wat het moest doen. De Gunners klopten Swansea met 3-2 en benen Man City bij aan de kop van het klassement. Theo Walcott was de grote man met twee goals. Stoke klopte Sunderland in een degradatietopper en Bournemouth veegde de vloer aan met Hull City.

Nacer Chadli scoort voor West Brom tegen zijn ex-club Tottenham, maar juicht niet.