Robby Morren
Robby Morren vanuit Sint-Truiden

STVV en Westerlo delen de punten

Sint-Truiden en Westerlo hebben de bordjes in evenwicht gehouden na een spannende, maar kwalitatief zwakke degradatietopper.

Het belang van deze wedstrijd was groot na de 6 op 6 die Westerlo pakte. Leko bracht Pulido, Djene en Dussaut in het team. Bij Westerlo moest Hyland plaatsruimen voor Henkens.

De 1400 opgedaagde dames in de vrouwentribune zagen hun team na 2 minuten al bijna op achterstand komen, maar Manias kopte de uitgelezen kans heel nipt naast. Het signaal voor STVV om de partij in handen te nemen, maar er gebeurde een hele poos gewoonweg niets.

Tot in minuut 27. Toen toonde Fernandes aan Manias hoe je het leer tegen de touwen moet koppen. De voorzet van Peeters was prima, maar het verdedigen bij Westerlo gewoonweg dramatisch. (1-0) Westerlo probeerde wel te reageren, maar de opbouw was slordig.

Een individuele actie dan maar moet Acolatse gedacht hebben. Hij creëerde uitstekend de ruimte voor zichzelf en trapte dan beheerst laag in de verste hoek. Dutoit geklopt en alles te herdoen op enkele minuten voor de pauze, al lukte STVV nog een tweede treffer, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel.

Spannend was het allemaal wel, maar het niveau was echt bedenkelijk. Slechte passes, zwakke controles en verkeerde beslissingen. STVV had het overwicht, maar maar klungelde achterin. De ingevallen Ganvoula profiteerde ervan om de 2-1 voorbij Dutoit te duwen.

Met nog 3 minuten op de klok kopte Boli één van de enige Truiense kansen uit de tweede helft tegen de touwen. De 1400 vrouwen op de tribunes juichten, Jacky Mathijssen vloekte. In het slot kreeg De Petter nog een tweede gele kaart voor een fout in de zestien toen Westerlo een hoekschop moest nemen, maar de bal ging niet op de stip. Met dit gelijkspel behoudt STVV één punt voorsprong op Westerlo, dat onder Mathijssen wel een mooie 7 op 9 pakt.