Anderlecht heeft zicht op overwintering dankzij Teodorczyk
Maxim Cleemput

Anderlecht pakt punt op het veld van Mainz in de Europa League

Anderlecht moest op bezoek in Duitsland bij Mainz in de Europa League. Beide teams deelden de leiding met vier op zes. Mits puntengewin leek overwintering dichtbij.

Paars-wit begon dramatisch aan de wedstrijd. Na tien minuten kwam Olivier Deschacht te laat op Pablo De Blasis en kregen de Duitsers een strafschop. Yunus Malli zette zich achter de bal en trapte feilloos binnen.

Anderlecht reageerde via Sofiane Hanni, tot twee keer toe kwam hij oog in oog met doelman Jonas Lössl, maar twee keer kon de Algerijn het niet afmaken. Ook een pluim voor Stefan Bell, hij verdedigde uitstekend en hield zijn ploeg enkele keren recht met enkele lucide intercepties.

Daar is Teo

Na de thee kwam het spel maar traag op gang. Davy Roef hield zijn ploeg recht op een poging van De Blasis, maar echt veel gevaar kwam er voor de rest niet. Tot minuut 66. De onvermijdelijke Lukasz Teodorczyk kopte een voorzet van Hanni puik binnen en zette de bordjes weer gelijk.

In het laatste kwart van de wedstrijd moest Roef nog een keer plat op een schot(je) van invaller Daniel Brosinski, maar beide ploegen leken wel te kunnen leven met een punt. Door de overwinning van Saint-Etienne tegen Qabala (1-0) staan er nu drie ploegen op vijf punten. Qabala lijkt een maatje te klein en staat puntenloos laatste in de poule.